nu skulle jag inte säga nej till en fribiljett mot himlen. inatt så drömde jag om dig och det väckte gamla minnen. jag fick aldrig någon chans.

Date: 2012-10-25,00:04:50
Category: Pictures

 
en grundbild, två redigeringar.
 
de senaste dagarna har det; blivit för många sömnlösa nätter, varit för mycket konstiga drömmar, gjorts allt för lite mot vad jag borde. imorgon åker jag till älskade familjen och vännerna i dalarna. har mycket planerat och mellan varven ska jag infinna mig i småstadsluftens lugn och finna mig lite inspiration.

händerna upp i luften. vi ska fulla. livet är meningslöst. vem bryr sig? natten är vacker. du är som natten. jag är en vinnare igen.

Date: 2012-10-20,21:42:12
Category: Pictures


resultat. efter en timme och fyrtio minuter. hej ful skuggning.

Date: 2012-10-18,20:48:00
Category: Illustrations


SÄTTER MIG MED EN KOPP TE, TÄNDA LJUS OCH ILLUSTRATOR FÖR RESTEN UTAV KVÄLLEN. KÄNNER MIG VÄRD DET.

Date: 2012-10-18,19:07:00
Category: Pictures

 
det är den tiden på året nu. då man uppskattar att det är mörkt utanför fönstret. man tänder lite ljus som doftar gott, lyssnar på mysig musik, dricker te med smak av rabarber och vanilj och kryper ner under en varm filt. det är perfekt, såhär vid hösttiderna när det kanske regnar lite smått utanför och speciellt nu när det är tentatider, är det underbart att bara slappna av och göra något annat.
 
ikväll ska jag pyssla med lite material till en portfolio. inför framtida praktikplatser och jobb alltså.

LÅT MIG GÅ I BITAR. JAG HAR GJORT NÅT SÅ DÅLIGT IGEN. LÅT MIG HA ONT. LÅT MIG SKRIKA FÄRDIGT. TILLS BRÖSTKORGEN BLIR TOM. LÅT MIG SPRICKA SÖNDER. DET HAR JAG VERKLIGEN FÖRTJÄNAT. LÅT MIG VARA DUM. DET BLIR DIN TUR OM EN LITEN STUND.

Date: 2012-10-18,01:49:00
Category: Other



"publiken är också nervös"

Date: 2012-10-15,16:14:00
Category: Writing

du säger att du givit upp
att du spelat din sista akt
att du sjungit sin sista vers
att du skrivit dina sista rader
du säger att du inte orkar mer
men kommer du ihåg vad jag sa
den där kvällen i november
när månen hängde högt 
och staden var tom på skratt
minns du att jag sa
att publiken också är nervös
- alexandra morelius, oktober 2012
 
även fast jag kanske inte är så duktigt på det, tycker jag om att skriva. det har ni kanske märkt. det roligaste med mitt skrivande är det bara kommer till mig. jag kan få en rad som fastnar och ekar i mitt huvudet. det kan komma utav att jag lyssnar på en låt, ser en bild, hör ett citat, en scen ifrån en film eller bara helt utav sig själv. när som helst. fast oftast på nätterna. och då måste jag skriva ner det på en gång, för att inte glömma. det är ganska komiskt att skriva ner en hel text via mobilens antecknigsapplikation ifall man är ute bland folk. det är ganska komiskt när man skriver frenetiskt och länge. kanske tror folket att man skriver längsta smset någonsin. 
 
jag skriver jättemycket. jag skriver på den här bloggen och på en till. jag skriver dagbok, nästan varje dag. jag skriver låttexter. jag skriver berättelser. jag skriver små korta rader. ända sedan barnsben har jag tyckt om att skriva. när jag slutade sexan sa min lärare "kanske blir hon författare till slut." 
 
på höstlovet (okej, jag har inte höstlov, men när alla andra har höstlov) ska jag och min syster göra ett projekt. det involverar mina texter, hennes texter, hennes gitarr och hennes sång. det kanske säger ganska mycket om vad det handlar om? jag väntar förväntasfullt på att utföra projektet och se resultatet.
 
okej. nu ska jag fortsätta plugga. jag lovar.

jag är här för att stanna så bara fatta det.

Date: 2012-10-14,18:57:46
Category: Pictures

 
pluggandet går inte så jättebra. inte så bra som jag önskar iallafall. tar allt för många facebookpauser, allt för många bensträckare och ringer allt för många telefonsamtal. igår drog jag dessutom på en spontanfest. och nu ska jag hem till en vän och se på film. jag menar, lite bara liiite måste man ju få leva?
 
och ja, jag vet att det kommer betyda att jag sitter imorgon och panikpluggar och ångrar att jag inte gjorde mer tidigare. men what the hell. den taktiken har fungerat förut. jag lär mig faktiskt bäst under press.

BYE BYE SOCIAL LIFE AS I USED TO KNOW YOU.

Date: 2012-10-12,12:59:06
Category: Pictures

 
såhär känner jag mig just nu. är precis hemkommen ifrån en redovisning i projekten i företagskunskapen. jag har inte sovit ordentligt inatt heller, och tre nätters dålig sömn börjar sätta sina spår. nyss tänkte jag köra på taktiken "om jag inte sätter mig ner så håller jag mig vaken" men det fungerar inte. för då kommer jag att somna stående. därför tänker jag ta mig en powernapp nu och sedan göra vettiga saker. hela helgen och hela nästa vecka kommer endast att bestå utav tentapluggande. instängd, i mitt eget rum med bara massa kurslitteratur, föreläsningsmaterial, anteckningar och repetionsfrågor.
 
jag tänker bunkra upp med bra energikällor så som goda frukter, energidrycker, massor med kaffe och nikotin och även lite motivaionshöjande saker som godis och cola zero. så att jag inte kommer behöva gå ut utan bara läsaläsaläsa och pränta in all information i skallen. hejdå livet. nu checkar jag ut från dig och checkar istället in på study-mode.

PLUGGELIPLUGGELIPLUGG. ekar därför tomt här ett tag. kanske gör det inte det imorgon. kanske gör det i en vecka. WE'LL SEE.

Date: 2012-10-08,23:22:35
Category: Other

 

sist vi sågs var det vinter och en meter snö.

Date: 2012-10-04,20:26:00
Category: Other

här var det längesedan det skrevs något vettigt. dessvärre har jag inte så mycket vettigt att berätta nu heller, men en liten uppdatering kan ni väl få. (för jag vet att ni är sååå intresserade av mitt liv. haha! eller?) igår flyttade fredrik ut. det är lite tomt. han har ju ändå varit bosatt här i en och en halv månad. men det är skönt att ha mitt place för mig själv. det är så jag vill ha det och det är så jag trivs bäst! imorgon åker jag till stockholm för att hälsa på lillsyrran min och för att fira en utav medlemmarna i kofamiljen. Malin, som fyller 30 bast.
 
eftersom att jag har varit så kass på att uppdatera den senaste veckan får ni tre bilder. på saker som kanske är värda att uppdatera om.
 
 
bild 1: mina nya, begagnade, dr martens som jag köpte utav min klasskompis Isabell i måndags. love them! trots att jag var dum nog att få stora skavsår över hela, verkligen hela, fötterna första gången jag använde dem.
bild 2: en tshirt jag pimpade med små hjärtan. färgen på tröjan är heeelt underbar. höstig och mysig. hjärtarna gör den mer personlig.
bild 3: pimpade även till mitt mobilskal (som för övrigt visst matchade mitt nagellack) med hjälp utav superlim och små pärlor. det resulterade i att jag fick lim på hela fingrarna som jag endast fick bort med en nagelfil. kanske lika bra att få död på gamla hudceller, haha! men jag gillar skalet skarpt. (fast bilden gör det knappst någon rättvisa. såg faktiskt förjävligt ut på den bilden, insåg jag nu.)